Proiect ARPRO

Octombrie 2020 – în desfășurare

Ne bucurăm mult de implicarea LSRS în Proiectul Școala Populară ARPRO, un proiect care s-a  născut pentru a îmbogăți oferta de învățământ în mediul online adresându-se copiilor români de pe teritoriul Italiei, promovând identitatea și limba română.

În această colaborare, LSRS Italia participă prin voluntarii implicați ca tutori care sprijină munca didactică online. De asemenea  ei oferă suport și pe partea tehnică și logistică.

FSRP

August 2021 – anual

Forumul Studenților Români de Pretutindeni – FSRP – reprezintă un proiect de mare amploare, prin care se dorește reunirea studenților români din țară și din străinătate, pentru a dezbate teme de importanță atât pentru societatea românească, cât și pentru generația noastră. Propunerile finale vor alcătui o Rezoluție, ce va fi înaintată ministerelor din Guvern și autorităților române.

Scopul principal al Forumului este transformarea ideilor și idealurilor pe care generația noastră le are în proiecte concrete care pot contribui la dezvoltarea României, folosindu-ne de influența pe care asociațiile organizatoare o au în societatea civilă.

Meniu