LSRS Italia cunoaște noul Ambasador

În 17 mai, la sediul Ambasadei României din Roma echipa #LSRSItalia a participat alături de alți tineri români, la o întâlnire specială cu doamna ambasador Gabriela Dancău și directorul general al Direcției Generale Resurse Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Externe,  doamna Mădălina Morariu.

În prima parte a întâlnirii noastre am discutat despre oportunitățile de carieră în Ministerul Afacerilor Externe, și felul în care se organizează anual concursuri publice pentru a ocupa o funcție în această instituție. Pe scurt, doamna director general Morariu a prezentat structura concursului public, urmând ulterior o sesiune de întrebări și răspunsuri.

În linii generale, informațiile prezentare sunt următoarele:

  • Concursul pentru a ocupa o funcție în Ministerul Afacerilor Externe se organizează anual din 2014
  • Concursul este deschis pentru oricine are o diplomă de licență. Facultatea absolvită este irelevantă, în sensul în care nu există niciun fel de departajare între candidați pe baza studiilor absolvite.
  • Concursul cuprinde 5 probe, atât scrise, cât și orale
  • Pentru proba scrisă candidații trebuie să parcurgă o bibliografie minimă, care este publicată cu 20 de zile înainte de probe. Cărțile și articolele pentru studiu se găsesc ușor în format electronic sau la bibliotecă și cuprind teme din legislație, diplomație, relații internaționale, logică și argumentare etc
  • Angajarea în cadrul Ministerului Afacerilor Externe este pe o perioadă nelimitată
  • Toți angajații noi trebuie să petreacă minim un an în București, după care eventual sunt repartizați în funcție de posturi în alte țări.
  • Candidații trebuie să cunoască bine cel puțin o limbă străină. Probele lingvistice sunt din engleză sau franceză la alegere.
  • Detalii despre organizarea concursului și depunerea dosarelor se găsesc pe site-ul MAE la https://www.mae.ro/node/35613 

În ultima parte am prezentat activitatea Ligii doamnei ambasador care a susținut și a încurajat cu drag toți tinerii în realizarea diferitelor proiecte culturale, academice, dar și în pregătirea spre piața muncii.

Aceasta este doar prima dintr-o serie de întâlniri pe care dorim să le continuăm în colaborare cu Instituțiile românești, care ne confirmă dorința de a include tineretul în viața activă instituțională, cu cea mai mare transparență și sprijin.

Mulțumim Doamnei ambasador pentru încrederea acordată, și cum am promis și aseară revenim curând cu proiecte inovative și de impact semnate LSRS Italia!

Articolul anterior
Gala LSRS 2022
Articolul următor
Seminar Tips & Tricks depre profilul tău LinkedIn cu Andreea Duta

Articole similare

Nu am găsit niciun rezultat.

Meniu