Întâlnire Ziua Limbii Române

🇷🇴Ieri cu ocazia Zilei Limbii Române, autoarea Eugenia Bulat a prezentat în cadrul Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia ultima sa creație literară “Călărașii și renașterea națională”.

📖Ne-am bucurat să participam la această prezentare unde autoarea a împărtășit cu noi aspectele cele mai frumoase dar și cele mai dureroase din istoria Republicii Moldova care au adus la scrierea acestei cărți. Un volum la care Eugenia Bulat a lucrat “o viață, de când la școală, a început să fie conștientă de propria identitate, mulțumită profesorului ei de limba română.”

🖋Eugenia Bulat definește opera sa ca “o carte a unei profesoare, a unei poete care și-a pus toate forțele în slujba limbii române… O recoltă minunată de istorie orală a Basarabiei”.

📌La lansarea cărții a fost prezentă Excelența sa Doamna Ambasador Gabriela Dancău care a primit publicul cu un călduros “bine ați venit Acasă, aici la Ambasadă!” Doamna Ambasador ne-a amintit de importanță celebrării Zile Limbii Române ca un manifesto a independenței naționale. O independență care din păcate astăzi este amenințată în țările vecine.

📌Evenimentul s-a bucurat și de prezența Excelenței sale Domnului Ambasador a Republicii Moldova în Italia, Anatolie Urecheanu care a definit limba română o parte importantă a identității moldovenești, și a mulțumit asociaților românești de pe teritoriu pentru eforturile depuse în a cultiva limba română și pentru a transmite-o mai departe noilor generații.

📚Acest eveniment a fost posibil și mulțumită Cenaclului Literar de la Roma, reprezentat de doamna Tatiana Ciobanu care a amintit tradiția anuală a celebrării Zilei Limbii Române la Roma.

🖋Cum scria NIchita Stănescu: “limba română este patria mea”, limba română este “acasă”, este “dor”, este un mic tezaur pe care trebuie să învățam zilnic să-l prețuim și să-l dăruim mai departe!

Articolul anterior
Concursul de creație literară și desen pentru ziua limbii române
Articolul următor
15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană

Articole similare

Nu am găsit niciun rezultat.

Meniu