Martie 2020 – În desfășurare

În martie 2020 toți am rămas izolați în casele noastre din motive sanitare, însă tot răul spre bine. Cu această ocazie, noi studenții din LSRS Italia ne-am organizat pentru a da viață unui proiect special: Atelierul de Lectură. Obiectivul acestuia este de a apropria comunitatea de studenți români din diaspora de limba și literatura română. O oportunitate pentru toți tinerii care crescând ­pe teritoriul diasporei nu au avut așa des ocazia de-a citi românește!

De-a lungul atelierelor au participat traducători, profesori, studenți din pretutindeni. De asemenea, am avut invitați speciali precum Prof. Eugenia Bojoga invitată în a V-a ediție. În a VI-a ediție ne-am bucurat de prezența unor oaspeți de excepție precum autorul Mircea Cărtărescu , împreună cu traducătorul său Prof. Bruno Mazzoni, care l-a făcut cunoscut publicului italian.

Seratele literare au fost primite cu entuziasm de către comunitatea română, iar noi vrem sa mulțumim Ambasadei Română din Italia pentru sprijinul în realizarea proiectului, si agențiilor de presă precum Agerpress, Radio Iași, Radio România Actualități si Radio România International, pentru sprijinul și promovarea atelierului prin publicarea interviurilor noastre:

Meniu