Martie 2020 – în desfășurare

Cu atelierul de mărțișoare  ne-am amintit de tradițiile românești dar în același timp să facem cunoscute obiceiurile noastre colegilor italieni, dăruindu-le mărțișoarele realizate de noi. Simbol al primăverii și al vieții, în spatele mărțișorului sunt mai multe legende vechi de mii de ani precum și istoria lui.

Inițial mărțișoarele erau pietre de râu vopsite în alb și roșu agățate pe o ață. În prezent mărțișorul a devenit un șnur în cele două culori și se poartă întreaga luna martie.

Acest simbol purtat cu demnitate ne duce cu gândul la amintiri fericite, la îmbrățișări, la copilărie, cea mai prețioasă perioadă a vieții noastre. Iar totodată prin firele roșii și albe ne legăm inimile de rădăcinile și istoria țării noastre. Mărțișorul a fost ultima amintire înainte de evenimentele care au schimbat planeta: a fost o oportunitate de a crea legături strânse între noi, de a cunoaște noi tineri români și de a explica celor care nu cunoșteau povestea firelor alb/roșu. Abia așteptăm să ne întâlnim iar, pentru a împleti fire și povești împreună!

Meniu