Roots Fest 2022

Pe 21 iunie, în cadrul Accademiei di Romania s-a desfășurat a cincea ediție a Festivalului de muzică corală Roots Fest organizat de asociația Arpeggio sub patronajul Ambasadei României în Italia

Roots Fest reunește coruri de diferite naționalități sub semnul muzicii, cu scopul de a promova studiul muzicii corale românești, de a păstra legătura culturală cu România și de a sensibiliza publicul cu privire la acest gen muzical. LSRS Italia sprijină acest eveniment artistic și cultural care animă de ani de zile scena internațională a capitalei.

Anul acesta, în mod special, coordonatoarea noastră Simona Fabiola Gîrneață a fost prezentatoarea evenimentului, conducând participanții într-o călătorie de descoperire a muzicii și a armoniei.

O armonie care, așa cum ni s-a reamintit în mai multe rânduri aseară, se luptă să mai existe din cauza războiului. Dar acum nu mai este momentul să sperăm că lucrurile se vor îmbunătăți, așa cum ne amintește Fabiola, a venit timpul să acționăm, să avem curajul și voința de a face o schimbare, pentru ca epoca urâțeniei umane să ia sfârșit, și să vină vremea păcii și a armoniei între popoare.

Festivalul continuă pe 25 iunie la ora 19.30 la Basilica San Vitale din Roma, vă invităm să participați în număr cât mai mare, pentru că și această întâlnire va avea un prezentator de excepție, fostul director al departamentului de comunicare LSRS Italia Mihai Jeroaea.

Mulțumim Bianca M. Vasile, fost coordonator LSRS Italia, și asociației sale ARPRO pentru colaborare și pentru organizarea acestui eveniment de mare profunzime artistică și culturală. De asemenea, mulțumim și doamnei Oana Bosca-Malin pentru susținerea și găzduirea Festivalului în minunata locație a Academiei.

În final, mulțumim Maestrului Gian Luigi Zampieri pentru Învățăturile sale, și extrema afecțiune și dedicație pe care o poartă României, inspirând generația noastră.

Articolul anterior
Ziua Iei – Concursul LSRS Italia
Articolul următor
Concursul de creație literară și desen pentru ziua limbii române

Articole similare

Nu am găsit niciun rezultat.

Meniu