Seminar Tips & Tricks depre profilul tău LinkedIn cu Andreea Duta

Unul dintre obiectivele a colaborării între LSRS Italia și GRASP Milano este acela de a realiza un ciclu de seminare care să aibă ca scop acela de a împărtăși cu tinerii studenți români sfaturi și ghiduri pentru a intra într-un mod eficient pe piața muncii. 

Acesta s-a deschis pe data de 10 martie 2022 cu primul seminar: Tips & Tricks despre profilul tău LinkedIn cu Andreea Duta. Tuturor persoanelor care nu au reușit să fie prezente, dedicăm această secțiune de recapitulare a sfaturilor cele mai importante. 

Pentru un profil de LinkedIn eficient aveți nevoie de 

– O fotografie de profil profesională, cu un background monocolor sau care arată logoul firmei în care lucrați. Aceasta nu trebuie să nu fie tăiată sau de profil.

– Un headline, ce trebuie să aibă 3 rânduri cu rolul pe care ați vrea să îl acoperiți, abilitățile voastre și cuvintele cheie al domeniului în care ați vrea să lucrați.

– O descriere. Aceasta este cartea voastră de vizită, trebuie să scrieți în prima persoană cine sunteți, ce ați învățat, abilitățile voastre, ce limbi vorbiți și ce vreți să faceți pe viitor folosind cuvintele cheie ale industriei în care vreți să vă activați. Firmele și recruiteri caută studenți în această secțiune, fiindcă așa funcționeză procesul de căutare: prin job title, location & skills.

– Scrieți acolo și care sunt pasiunile voastre și ce vă place să faceți în timpul liber. Recruiteri vor să își facă o idee despre voi din punctul de vedere profesional dar și din cel personal.

– Este important să menționați că sunteți studenți și să alegeți din lista LinkedIn Universitatea voastră. Activați-vă înainte de a termina studiile, puteți avea o ocazie importantă pentru a găsi un loc de muncă stabil pe viitor începând cu un internship.

– Adaugați pe LinkedIn toate experiențele voastre, cele curriculare cât și extracurriculare, experiențele de voluntariat su certificările obținute.

– Mențineți profilul vostru public pentru a avea cât mai multă vizibilitate. Fiți activi, publicați articole interesante despre domeniul profesional în care vreți să lucrați, interacționați și comentați pentru a atinge același scop.

– Dacă vă interesează un determinat domeniu profesional începeți prin a crea contacte cu persoanele care lucrează deja acolo sau care ocupa poziția voastră ideală.

– Pe LinkedIn sunt diferite grupuri în diferite domenii, intrăți acolo pentru a fi în contact cu cât mai multe persoane și pentru a cunoaște realitatea profesională

– Dacă vreți să contactați un recruiter, construiți un mesaj începând de la acea persoană și de la experiențele sale, de la nivelul uman până la cel profesional, după care vă puteți oferi și arăta interesul și dorința de a lucra cu ei.

Pentru orice curiozitate sau nelămurire, Andreea Duta este disponibilă pentru a vă ajuta și pentru a vă oferi sfaturile ei, o puteți contacta prin mesaj  pe LinkedIn.

Articolul anterior
LSRS Italia cunoaște noul Ambasador
Articolul următor
Ziua Iei – Concursul LSRS Italia

Articole similare

Nu am găsit niciun rezultat.

Meniu